Patiënten aan het woord

Mijn vrouw bukte en zij kon daarna niet meer overeind komen

“De eerste ontmoeting met de chiropractie was eind jaren ’60 , toen we nog in Apeldoorn woonden. We moesten daarvoor naar Emmerich (D) reizen want in de naaste omgeving was er geen bekendheid met de chiropractie. De eerste ervaring ontstond toen mijn vrouw bukte om iets uit een keukenkastje te pakken en zij niet meer overeind kon komen. Met moeite kon zij nog in de auto komen en na een (pijnlijke) rit van 50 km, kon zij behandeld worden. Tot onze grote verbazing en opluchting kon ze weer normaal lopen en wij zijn op de terugreis nog gezellig gaan shoppen in Arnhem.

Na onze verhuizing naar Lisse zijn we chiropractisch in Den Haag terechtgekomen voor behandeling van onze –soms zeer pijnlijke– rugklachten met zeer goed resultaat.

Ik werkte daar op een stafbureau en moest soms voor aanvang van de dienst een behandeling krijgen om dan weer gewoon op tijd achter mijn bureau te zitten. Toen deze chiropractor verhuisde naar Limburg, ging het hele gezin Schipper in bijhandeling bij Chiropractie Leiden.

Wij zijn zeer te spreken over de behandelingen hier, nu al 25 jaar. Vriendelijke en open bejegening, deskundige uitleg en advies om de behandeling optimaal tot zijn recht te laten komen. Als we mensen ontmoeten of in de kennissenkring horen dat men rug- of nadere klachten heeft, vertellen wij over onze zeer goede ervaringen bij Chiropractie Leiden en meerderen zijn ons daar erg dankbaar voor.
(Joop Chr. Schipper, Leiderdorp)


 

Zoals veel zwangere vrouwen, naar mate het kind groeide, kreeg ik meer pijn in mijn onderrug.

“Toen ik zwanger werd van mijn eerste kind, besloot ik mijn behandeling bij de chiropractor te staken. Ik dacht dat de behandeling mijn kind kon schaden. Maar, zoals veel vrouwen, naar mate het kind groeide, kreeg ik (nog meer) pijn in mijn onderrug. Ook begon ik in de laatste fase van mijn zwangerschap, last te krijgen van mijn bekken. Herkenbaar? Dat dacht ik wel. Omdat de pijn ondraaglijk werd, besloot ik toch weer een afspraak te maken bij Rebecca Oliver. Bleek dat mijn angst helemaal ongegrond was. Rebecca en haar collega’s bij Chiropractie Leiden hebben ruime ervaring met zwangere vrouwen en jonge moeders. Wat leuk is van Rebecca Oliver is dat ze haar praktijkvoering gefocust heeft op zwangere vrouwen, jonge moeders en kinderen. Ze kan bij zwangere buiken haar techniek aanpassen en ook de behandeltafels afstellen. Ik ondervind bij de behandeling geen enkel ongemak. Ik voelde me best dom, achteraf, dat ik maanden onnodig heb rondgelopen met pijn.

Kort na de bevalling ben ik weer bij haar langs geweest en haar behandelingen hebben mij erg veel geholpen om snel weer te herstellen. Kleine Joop heb ik na een paar weken ook voor een controle meegenomen. Hij huilde zo! Dat probleem loste zich na twee korte (en zeer zachte) behandelingen ook weer op. Zo! Moeder blij, kind blij en papa zeker blij! Dank je wel Rebecca!”.
(Mieke van Halsterwege, Leiderdorp)


 

Wij zagen mensen binnenkomen, die bijna niet meer konden lopen en rechtop lopend de praktijk verlieten

“Het zal ongeveer 1974 zijn geweest dat ik geplaagd werd door constante pijn in mijn rug. Omdat ik destijds in de buurt van Hoorn woonde, raadpleegde ik een orthopedisch arts in een ziekenhuis in Hoorn. Na diverse onderzoeken adviseerde hij mijn rug vast te laten zetten. Hierdoor zou ik van de constante pijn worden verlost. Aangezien ik toen rond de 40 jaar oud was, zag ik daar geen oplossing in. Dus bleef ik pijn houden. Dat was niet alleen hinderlijk, maar ook pijnlijk. Met mijn vrouw boodschappen doen was haast niet mogelijk. Omdat ik een eigen bedrijf had, was in de ziektewet gaan geen optie. Dus probeerde ik door te lopen met een stok om de pijn wat dragelijker te maken. Fysiotherapie gaf toen geen verlichting meer.

Toevallig sprak ik een zakenrelatie die mij meer dan een jaar eerder had verteld dat hij gekweld werd door rugpijn. Toen ik aan hem vroeg hoe het met hem ging, antwoordde hij dat hij volledig was genezen. Uiteraard vroeg ik hoe dat kwam. Hij vertelde dat hij in Amsterdam bij een zekere dokter Koekoek was geweest. Die was uit Rhodesië (thans Zimbabwe) gevlucht en was nu in Nederland een chiropractiepraktijk begonnen. Iets waar toen in Nederland bijna niemand van had gehoord. Natuurlijk vroeg ik om het adres van deze man. Maar mijn zakenrelatie zei dat ik beter naar diens broer kon gaan. Hij had een praktijk aan huis in Hilversum. Dat deed ik dan en echt… het leek wel een wonderdokter. Wij zagen mensen binnenkomen, die bijna niet meer konden lopen en rechtop lopend de praktijk verlieten. Door onze veelvuldige verhuizingen heb ik met wisselend resultaat meerdere chiropractoren bezocht.

Sedert 12 jaar bezoek ik Chiropractie Leiden en steeds met succes, waardoor ik mij op mijn huidige leeftijd van 78 jaar nog zeer goed kan bewegen. In al die jaren dat ik bij Chiropractie Leiden onder behandeling ben heb ik verschillende chiropractoren als mijn behandelaar gehad. Een compliment voor de heer Postma bij het maken van de keuzes bij het aanstellen van goede chiropractoren.

Ik hoop nog vele jaren te mogen leven waartoe Chiropractie Leiden zeker een goede bijdrage zal leveren”.
(Een bijdrage van dhr. J.C.V. de Weijer, Leiden, 78 jaar)


 

De gedachte van een kleine baby op de behandeltafel vond ik eerlijk gezegd eerst een beetje eng.

“Al jaren word ik door de professionele handen van de chiropractoren van Chiropractie Leiden behandeld. Niet zozeer omdat mijn klachten niet weg gaan, maar omdat ze een chronische aard hebben. Dus, om te voorkomen dat ze weer gaan opspelen en mijn dagelijks leven gaan bepalen, heb ik om de zoveel maanden een ‘beurtje’ nodig om me ‘op de been te houden’! Tot voor kort wist ik niet dat ook kinderen en baby’s door chiropractoren worden gezien. Sinds Rebecca Oliver bij Chiropractie Leiden is, valt het me op dat ik veel moeders met baby’s en (kleine) kinderen tegenkom. Dus vroeg ik aan Jeroen –die ik al vele jaren zie– hoe dat allemaal zat. Hij vertelde me dat kleine baby’s vaak last hebben van krampen en/of veel huilen (huilbaby’s) of een voorkeur hebben om op een bepaalde houding te liggen (met het hoofdje steeds naar maar één kant). Helemaal niet zo vreemd, zei hij, als men bedenkt wat zo’n baby allemaal meemaakt op de dag dat het geboren wordt. Geen overbodige luxe dus, om een kleine baby na de geboorte even te laten ‘checken’. De gedachte van een kleine baby op de behandeltafel vond ik eerlijk gezegd eerst een beetje eng. Jeroen moest lachen: “neen, mevrouw Vermeulen, kleine baby’s en jonge kinderen worden op een hele andere manier benaderd! Daar hebben wij andere technieken voor! Waarom komt u niet volgende keer even kijken als uw dochter Peter meeneemt?”. Bleek dat mijn kleinzoon Peter al een paar keer bij Rebecca is geweest en na een korte reeks behandelingen weer lekker slaapt…. En mijn Petra, dacht ik, dus ook!”
(Een bijdrage van mw. A. Vermeulen, 65 jaar. Leiderdorp)


 

Slijtage aan de nekwervels waar niets meer aan te doen was…

“Het was een hele teleurstelling toen ik de uitslag van het ziekenhuis kreeg over het onderzoek naar mijn klachten van een pijnlijke en steeds stijvere nek: slijtage aan de nekwervels waar niets meer aan te doen was en die alleen maar erger zou worden.
Mijn dochter, die aan hoofdpijnen leed en mijn schoonzoon, die een pijnlijke pols had als gitarist, zeiden: ‘mam, ga eens naar Jeroen Postma’. (De één had maandenlang geen hoofdpijn meer en de andere kon weer spelen en gitaarles geven). Zonder al te veel vertrouwen dus maar eens naar de chiropractor.
Jeroen Postma zei meteen tijdens de intake (eerste kennismaking), dat hij de foto’s van het ziekenhuis zou opvragen om precies te kunnen zien wat er aan de hand was. Bij het volgende bezoek liet Postma de foto’s van de nekwervels zien en vertelde dat dit weliswaar niet te genezen was, maar dat de pijn wel was te behandelen. De nek kon wel soepel worden gehouden en de rugzenuwen zoveel mogelijk open gehouden om beklemming en uitval te voorkomen. Dit gebeurde in 1998. Nu, 2012 en dus 14 jaar later, ben ik ondertussen 81 jaar en hoewel ik inderdaad niet genezen ben, kan ik goed leven met wat lichte stijfheid en wat pijn in de nekstreek. 
Ik ben om de drie maanden naar de chiropractor blijven gaan, wantook andere functies vanuit de ruggengraat neemt Postma onder handen. Een ischias-aanval, waardoor ik weken nauwelijks kon lopen en waar de door de huisarts voorgeschreven fysiotherapeut ook geen raad mee wist, was na één behandeling door Postma verdwenen. Een scheve rug werd gecorrigeerd met doorzending naar een voetspecialist voor aparte steunzolen. Ik krijg oefeningen zodat ik soepel kan blijven in mijn bewegingen.
Kortom, als ik geen gebruik zou hebben gemaakt van de chiropractor en diens grote kundigheid, was ik allang een wrak geweest. En kijk me NU eens!”
(Mw. Thera Jansen, Oegstgeest)


 

Mijn linkerheup was al vijftien jaar geleden vervangen.

“Op 26 oktober 2011 ben ik door dr. C.M.A. Henkes aan mijn rechterheup (voor de tweede keer) geopereerd (volgens de ‘Franse methode’) in het Haga Ziekenhuis in de Den Haag. Mijn linkerheup was al vijftien jaar geleden vervangen. In beide gevallen kop en kom.

De eerste operatie vond plaats inhet Kennemergasthuis onder leiding van dr. Dr Haas van Dorssen (de traditionele methode, opzij).

Rond mijn veertigste levensjaar begon ik herhaaldelijk behandeld te worden door fysiotherapie vanwege rugklachten. Een kennis raadde mij toen aan naar een Jeroen Postma te gaan, toen nog in Heemstede. Al snel concludeerde hij dat er foto’s gemaakt moesten worden van mijn heup. Het was een schot in de roos (zelfs tot grote verbazing van mijn huisarts).

Nu, vijfentwintig jaar later, ben ik met kortere en langere tussenpozen onder behandeling bij Chiropractie Leiden. De chiropractor houdt me letterlijk en figuurlijk op de been, met raad, daad, inzicht, kennis en kunde!

Ik ben je zeer dankbaar, Jeroen Postma…je bent een echte aanrader!”
(Henny Slingerland, Leiderdorp, 69 jaar).


 

Na een val met skeeleren ben ik met chiropractie in aanraking gekomen.

“Na een val met skeeleren ben ik met chiropractie in aanraking gekomen. Ik bleef maar last houden van mijn rug en besloot daarom de chiropractor te bezoeken. Ik zocht Chiropractie Leiden op omdat verschillende familieleden goede ervaringen hadden gehad met de behandelingen van de chiropractoren van die praktijk. Ik was eerder al met een vriendin naar een andere chiropractie praktijk geweest, maar ben toen erg geschrokken omdat daar de aanpak mij nogal ruw leek. Ik vind het een pluspunt dat er bij Chiropractie Leiden niet met grof geweld wordt gewerkt, maar met beleid! Ik ben al jaren een zeer trouwe patiënte en blijf nu nog regelmatig voor controle langskomen, ondanks dat de klachten van toen al lang verdwenen zijn. Ik ben namelijk kapster en dat is een beroep dat lichamelijk best zwaar kan zijn voor nek en schouders. Maar met een behandeling eens om de twee maanden, hou ik het goed! Ook heb ik al verschillende nieuwe mensen naar de praktijk verwezen, waaronder twee collega’s. Ik blijf nog trouw komen want ik ben een tevreden patiënte”.
(Mw. S. Zaal, Rijpwetering, 39 jaar).


 

Ik kom er altijd licht en soepel vandaan en heb daarom gekozen om nog in behandeling te blijven

“Mijn eerste bezoek voelde meteen goed! Er werd goed notitie van alles en een duidelijk behandelplan uitgezet. Ik had al vele jaren last van lagerugpijn en zat vast tussen mijn schouderbladen en ben in 1992 door mijn fysiotherapeute naar Chiropractie Leiden verwezen omdat ze niet veel meer voor me kon doen. In het begin waren de behandelingen dicht op elkaar maar later werden ze met langere tussenpozen ingeroosterd. Nu krijg ik om de vier tot vijf maanden een chiropractische behandeling en dat voelt goed. Ik kom er altijd licht en soepel vandaan en heb daarom gekozen om nog in behandeling te blijven”.
(Mw. de Jong, Leiderdorp, 66 jaar).


 

Ik was verwezen door mijn huisarts uit Leiderdorp en had last van lagerugpijn.

“Midden jaren 1990 kwam ik in aanraking met Chiropractie Leiden. Ik was verwezen door mijn huisarts uit Leiderdorp en had last van lagerugpijn. Bij mijn weten was Chiropractie Leiden de eerste chiropractiepraktijk in de stad en omgeving. Voor mijn klachten had ik al eens fysiotherapie gehad, maar dat hielp niet voldoende. Eenmaal begonnen met het behandelprogramma voorgesteld door mijn chiropractor, had ik al gauw minder klachten en is het zelfs helemaal weggeweest. Toch komt het af en toe in lichte mate terug en daarom is het goed om op geregelde tijden mezelf te laten nakijken.

De eerste keer vond ik het wel eng, maar de volgende keren voelde ik me al gauw op m’n gemak. Wel moest ik wennen aan de kledij (schort!). Pijn heb ik nooit gevoeld. Inmiddels heb ik ook wel eens wat last van mijn lies. Ook dat behandelde Jeroen Postma dan. De praktijk ziet er altijd keurig verzorgd uit en de chiropractor en baliemedewerksters zijn erg vriendelijk. De chiropractor kan goed uitleggen wat er mis is. Al met al ben ik zeer tevreden met de behandeling. Meestal wordt ik geholpen door Jeroen Postma. Dank zij hem, kan ik op tachtigjarige leeftijd nog goed lopen, fietsen en zelfs volksdansen!”.
(Mw. Zandstra, Leiderdorp, 80 jaar).


 

Vanaf het begin heeft mijn behandelaar goed kunnen uitleggen wat er met me precies aan de hand was en was het probleem voor me duidelijk.

“Twintig jaar geleden kwam ik via een tv-programma te weten wat een chiropractor doet. Ik had rugklachten en was hiervoor onder behandeling geweest bij andere zorgverleners, zonder succes. Ik ben erg tevreden over Chiropractie Leiden en ben onder behandeling gebleven ondanks dat mijn acute klachten ondertussen lang verdwenen zijn. Dit doe ik om een terugval te voorkomen. Ik heb nooit pijn ondervonden bij de behandelingen en vind de chiropractoren bij Chiropractie Leiden ontzettend kundig. Vanaf het begin heeft mijn behandelaar goed kunnen uitleggen wat er met me precies aan de hand was en was het probleem voor me duidelijk. Telkens als ik voor een controle ga worden de standen van mijn schouders en bekken weer gemeten “.
(Mw. Roes, Wassenaar, 63 jaar).


 

Ik had een nekhernia die niet te opereren was

“Wij zijn al enkele jaren onder behandeling bij Jeroen Postma. Mijn man had last van zware hoofdpijnen en ik had een nekhernia die niet te opereren was. Eerst zijn we onder behandeling geweest bij een fysiotherapeut, maar dat hielp niet. Er werd tegen ons gezegd dat wij ‘met het pijn moesten leren leven’. Via mijn zwager kwamen wij dan bij de chiropractor terecht, eerst in Soest. Dat was niet te doen, dus via de chiropractor in Soest kwamen wij bij Chiropractie Leiden. Wij dachten eerst ‘een kraker? Niets ervan! Die komt niet aan ons lichaam!’. Onze zwager haalde ons over en hij had gelijk! Die fabeltjes zijn niet waar en je voelt echt niets van een behandeling. Wij zijn van onze klachten af. Zelf liep ik voor mijn klachten al acht maanden in de ziektewet, voordat ik bij een chiropractor onder behandeling kwam. Daar word je echt niet vrolijk van! Kon mijn hoofd niet bewegen, geen kopje optillen. Wij vinden dat Jeroen Postma en medewerkers uitstekend werk verrichten en alles goed uitleggen. Ga zo door! Top!

Doordat het met ons zo goed gaat, hebben wij sommige mensen getipt om naar de chiropractor te gaan!”.

(Dhr. & mw. van der Kolk).


 

Soms waren de rugklachten zo erg dat ik een aantal dagen bedrust moest houden.

“Op vijfentwintigjarige leeftijd had ik af en toe behoorlijk last van lagerugklachten. Soms was het zo erg dat ik een aantal dagen bedrust moest houden. Via een tennislerares die bij een chiropractor in Heemstede liep, ben ik met Chiropractie Leiden in contact gekomen. Mijn chiropractor nu werkte toen daar, twintig jaar geleden. Dus toen hij in Leiden een eigen praktijk opende, ben ik dus met hem meegegaan. Natuurlijk was ik in het begin wel bang voor de behandeling, denkend dat het pijn zou doen. Niets is minder waar. De behandeling was totaal niet pijnlijk. Meteen na de eerste keer was er al resultaat en waren de klachten grotendeels verdwenen. De pijn komt wel eens terug, maar in veel mindere mate dan ik toen gewend was. Wat ik als prettig ervaar bij Chiropractie Leiden, is dat er bij ieder bezoek door middel van metingen en gesprekken met de chiropractor, bekeken wordt hoe het met de houding van het lichaam gesteld is en zo nodig gecorrigeerd moet worden. Hierdoor val ik niet meer terug in de oude pijn. Inmiddels kom ik nog maar twee keer per jaar voor ‘een onderhoudsbeurt’ naar de praktijk. Mijn rug zal altijd wat gevoelig blijven maar mede dankzij de chiropractor kan ik alles doen wat ik wil, zoals tennis spelen, stijldansen en yoga. Ik raad dus iedereen aan die rugklachten heeft, om naar de chiropractor te gaan en weet zeker dat men bij Chiropractie Leiden in goede handen is; het zijn mensen met jarenlange ervaring!”.
(Mw. I. Schimmel, Beverwijk, 57 jaar).


 

Ik laat me om de drie maanden behandelen, last of geen last.

“Na mijn verhuizing kwam in aanraking met Chiropractie Leiden via een chiropractor in Vlissingen. Ik had rugklachten. De behandelingen hebben mij goed geholpen. Ik laat me om de drie maanden behandelen, last of geen last. De behandelingen zijn pijnloos en er wordt goed uitgelegd wat er gedaan wordt en eventueel aan de hand is. Ik heb veel mensen in mijn omgeving aangeraden om naar Chiropractie Leiden te komen maar mensen blijven nog steeds huiverig te zijn over chiropractie uit onwetendheid. Zolang ik baat erbij heb, blijf ik onder behandeling. Er is namelijk niets engs aan!”.
(Mw. M. Biemans-Verduin, Leiderdorp, 74 jaar).


 

Ik vond het niet eng, maar juist fijn.

“Vorig jaar had ik bij het hoelahoepen hoofdpijn en nekpijn. Mijn moeder zei toen dat ik wel een keer mee kon gaan naar de chiropractor. Ik vond het niet eng, maar juist fijn. Als je vandaan komt heb je geen last meer en dan ben je blij dat je er naar toe bent gegaan. De chiropractor zegt dat het geen pijn doet en dat klopt ook. Hij kan kinderen goed helpen. Mijn broertje is ook al een keer geweest”.
(Anke Vromen, Leiden. 8 jaar).


 

Steeds meer last van mijn rug

“Rond mijn 45ste jaar kreeg ik steeds meer last van mijn rug. Op zeker moment zo erg dat ik maanden mijn werk moest verzuimen. Ik was technisch chef in een middelgrote drukkerij. Dus de hele dag lopen en heel veel staan. In het ziekenhuis werd me verteld dat ik ermee moest leren leven. Ik liep krom, verging van de pijn en dreigde afgekeurd te worden… Rond die tijd zag ik een programma op TV over verschillende disciplines waaronder chiropractie. Een patiënt vertelde over zijn behandeling bij een chiropractor en hij was zo enthousiast over zijn bevindingen dat dat me tot nadenken dwong… In het begin onderging ik een behandeling twee maal per week; later werd het twee keer per maand en nu nog slechts twee maal per jaar ter controle en bij wijze van ‘onderhoud’. Na slechts één jaar chiropractie ging ik trainen voor de Vierdaagse te Nijmegen. In januari begon ik iedere zaterdag 20 km te lopen en dit per maand op te voeren om tot 40 km uit te komen… Dankzij chiropractie ben ik uiteindelijk nooit afgekeurd en kon ik mijn werk weer volledig verrichten. Tien jaar terug werden de consulten niet door mijn verzekering vergoed; later weer wel. Hoedanook heeft de behandeling voorkomen dat ik in de ZW of WAO terecht kwam; ik heb gezond mijn VUT-leeftijd bereikt en ging daardoor nog jaren mijn pensioenopbouw door. De kosten gingen dus de baten uit en uiteindelijk heeft het mij ook financieel veel opgeleverd.
Ik ben nu 67 jaar en als bijbaantje verhuur ik me nog steeds als verhuizer, een van de zwaarste beroepen. Sjouwen met dozen, stoelen, tafels, kasten, enz. Dus, hoezo kan de chiropractor wat voor je doen?!”.
(Dhr. Jan van Rooij, Warmond).


 

Waarom zou ik niet voor mijn lichaam overhebben wat ik voor mijn auto doe?

“Een aantal jaren geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met Chiropractie. Ik had al heel lang rugklachten die af een toe een acuut karakter aannamen. Van een buurvrouw hoorde ik wat meer over deze discipline en over haar goede ervaringen bij Chiropractie Leiden. Ik vond het eerlijkgezegd eerst wel een beetje eng; dacht dat het veel pijn kon doen. Het heeft me dan ook veel moeite gekost om de eerste afspraak te maken. Maar bij het eerste bezoek kwam ik meteen tot rust. Ik kreeg het gevoel dat iemand mij eindelijk goed begreep en naar mij luisterde. Een grondig onderzoek volgde en men ging mij duidelijk uitleggen wat er met mij aan de hand was en wat men voor mij kon doen. De weken erna werd ik op korte termijn een paar keer behandeld en ik voelde meteen verlichting. De chiropractor vertelde mij toen dat, omdat mijn klacht een chronisch karakter had aangenomen, door de jaren heen, dat ik er goed aan deed om, om de zoveel maanden, een controleafspraak te maken bij wijze van ‘onderhoudsbeurtje’. Op dat moment zag ik het nut er niet van in want, ik was tenslotte klachtenvrij!? Een paar maanden later kwamen de klachten terug. Toen dacht ik : waarom zou ik niet voor mijn lichaam overhebben wat ik voor mijn auto doe? Gek idee, maar het is toch waar? Een sporadisch bezoek aan de chiropractor heeft me op deze manier al 3 jaar klachtenvrij gehouden. De behandelingen maar ook alles wat ik de praktijk heb geleerd omtrent mijn eigen rug en lichaam hebben ervoor gezorgd dat ik pijnloos door het leven kan gaan. Ik ben mijn buurvrouw het erg dankbaar!”.
(Nelleke van Katwijk, Roelofarendsveen).


 

Een probleem had met een z.g. SI-gewricht

“Enige tijd geleden kreeg ik last van mijn onderrug. Af en toe liep ik helemaal scheef. Bij een bezoek aan mijn huisarts werd er geconstateerd dat ik een probleem had met een z.g. SI-gewricht. De huisarts stuurde mij direct naar Chiropractie Leiden. Bij het eerste bezoek werd er goed uitgelegd hoe de aanpak en de behandelingen zouden verlopen. Na + 6 behandelingen werd de pijn minder. De behandelingen zijn mij erg meegevallen. Het doet totaal geen pijn en de daarbijhorende massage doet me ook erg goed. Na 10 behandelingen ben ik nu aan het afbouwen en kom ik om de 3 maanden nog terug. Ik merk dat dit nodig is om terugval te voorkomen.
Ik ben blij dat ik nu weer normaal kan lopen, zonder beperkingen”.
(Mw. H.W. Kest-Blöte, Leiden).


 

Whiplash door autoongeval

“Via kennissen kwam ik van de praktijk te weten en ik maakte een afspraak voor een intakeonderzoek. Ik had 2 maal een whiplash opgelopen door autoongevallen en had veel hoofdpijn en nekklachten. Ik had zowel het allopathische als homeopathische circuit jarenlang doorgelopen. Ik ben erg tevreden met mijn behandeling bij Chiropractie Leiden omdat daar naar een patiënt werkelijk wordt geluisterd. Ook is het zo dat wanneer de klachten weer opspelen men in deze praktijk snel een afspraak gemaakt kan worden voor een behandeling.
De vind het helemaal niet eng en heb bij geen enkele behandeling tot nu toe pijn ervaren. Mijn indruk van de prakijk en van de chiropractoren is bijzonder positief. Wij hebben verschillende mensen naar de praktijk verwezen en deze mensen zijn geweest en zijn ook uiterst tevreden”.
(Mw. D. van den Bergh, Leiden).Nieuws

Waarom het belangrijk is dat ouderen blijven bewegen.
Meer informatie

Chiropractie Leiden ‘in the spotlight’
Meer informatie

Slaap jezelf gezond.
Meer informatie

Wat is het verschil tussen fysiotherapie en chiropractie?
Meer informatie

Events

Uw gezondheid verdient op elk moment uw aandacht. Wij houden onszelf en u graag op de hoogte o.a. door verschillende activiteiten.

Bagage loslaten met Body Mind Release techniek. Dinsdag 14 mei 2024 – 18:45-19:45
Meer informatie

Spine Screening Clinic. House of Sport Leiden. Woensdag 5 juni 2024 19:00-21:00 uur.
Meer informatie