De behandeling

Uw eerste bezoek

Bij uw eerste bezoek aan onze praktijk, zal de assistente uw dossier samenstellen aan de hand van uw gegevens (niet vergeten het inschrijfformulier ingevuld mee te nemen a.u.b.). Dan zal uw onderzoek – of evaluatie – volgen bij de chiropractor, met daarbij een gedetailleerd vraaggesprek over uw klachten en uw medische voorgeschiedenis. Daarna zal een uitvoerig lichamelijk onderzoek volgen waarbij de chiropractor verschillende testen zal uitvoeren, die verband houden met uw klacht. Bij sommige patiënten zal het maken van een röntgenfoto bij het dichtsbijzijnde ziekenhuis wenselijk zijn om bepaalde aandoeningen uit te sluiten. Veelal zijn patiënten met langdurige problemen reeds in het bezit van röntgenfoto’s. Die zullen dan ook vaak – soms gewoon ter aanvulling van uw dossier – en nadat er met u over is gesproken, ter inzage opgevraagd worden.

Voor zuigelingen en kleuters, vragen wij u dit formulier te downloaden, te printen en ingevuld mee te nemen.

 

Drie fasen van behandeling

De chiropractor zal met u de diagnose bespreken en aan de hand daarvan de drie fasen van behandeling met u doornemen.

Fase 1: is de ‘beginnende of intensieve fase’. In deze fase gaan wij ons inspannen om uw pijnklachten en fysiek ongemak te verlichten. De consulten zullen veelal kort op elkaar plaatsvinden en u krijgt advies over hoe om te gaan met de klachten. Afhankelijk van uw leeftijd, conditie en levenswijze, zullen afspraken verspreid worden over enkele weken om tot klachtenverlichting te komen.

Fase 2: is wat we noemen de ‘correctie fase’. Spieren en weefsels moeten dikwijls nog herstellen nadat de oorspronkelijke klachten zijn afgenomen. In de correctiefase wordt de wervelkolom gestabiliseerd en het genezingsproces verder aangestuurd. De behandelfrequentie vermindert en u krijgt advies omtrent specifieke oefeningen of andere gezondheidstips. Doordat de klachten verdwenen zijn, kan u naar compleet herstel toewerken. Indien de behandeling in deze fase onderbroken wordt, is er een recidief van klachten mogelijk.

Fase 3: is de ‘preventie fase’. Wanneer maximale verbetering is bereikt, wordt een periodieke chiropractische ‘controle’ geadviseerd. Dit periodiek onderhoud is bedoeld om recidief te voorkomen en eventuele nieuwe klachten te behandelen voordat deze ernstig kunnen worden. Voor een optimale gezondheid, is dit voor zowel volwassenen als kinderen een verantwoorde keuze. Preventieve chiropractische zorg kan u tijd en geld besparen doordat het u helpt om gezond te blijven. Voorkomen is beter dan genezen!Nieuws

Waarom het belangrijk is dat ouderen blijven bewegen.
Meer informatie

Chiropractie Leiden ‘in the spotlight’
Meer informatie

Slaap jezelf gezond.
Meer informatie

Wat is het verschil tussen fysiotherapie en chiropractie?
Meer informatie

Events

Uw gezondheid verdient op elk moment uw aandacht. Wij houden onszelf en u graag op de hoogte o.a. door verschillende activiteiten.

Bagage loslaten met Body Mind Release techniek. Dinsdag 14 mei 2024 – 18:45-19:45
Meer informatie

Spine Screening Clinic. House of Sport Leiden. Woensdag 5 juni 2024 19:00-21:00 uur.
Meer informatie