De chiropractoren

Jeroen Postma

Jeroen Postma werd in Engeland geboren – uit Nederlandse ouders – en groeide op in Amerika. Hier studeerde hij chiropractie aan het Northwestern College of Chiropractic in Minneapolis, Minnesota.

In 1988 kwam hij naar Nederland om kennis te maken met zijn oorsprong. Hij was in een groepspraktijk te Heemstede werkzaam tot 1990, waarna hij in september van dat jaar zijn eigen praktijk opende in Leiden.

Jeroen Postma heeft een post-academische graad in chiropractische functionele neurologie (DACNB). Deze opleiding stelt chiropractoren in staat, binnen hun beroepsveld, patiënten met bepaalde neurologische aandoeningen meer doelgericht te behandelen.

Verder is Jeroen Postma docent en medeoprichter van Brain & Neuroplasticity, een entiteit dat nascholingscursus verschaft in functionele neurologie, aan collega chiropractoren.

Jacques Botes

Jacques Botes verhuisde deze zomer, samen met echtgenote Irene, vanuit Zuid-Afrika naar Nederland.

Per 1 oktober 2017 nam hij de praktijk over van chiropractor Tom Claykens en versterkte hij team Chiropractie Leiden.

De heer Botes is een fervent wielrenner en het is wellicht niet toevallig dat hij voor Nederland koos om een nieuw leven op te bouwen.

Tot zijn verhuizing is Jacques Botes in Durban (Zuid-Afrika) werkzaam als chiropractor. Hij werd opgeleid aan de Durban University of Technology (DUT).

Naast chiropractie, heeft Jacques Botes bewegingswetenschappen gestudeerd. Hij is daarom altijd erg betrokken geweest bij sportverenigingen en daardoor goed bekend met sportblessures.

Wij heten Jacques Botes en zijn echtgenote Irene welkom in Nederland en in het team van Chiropractie Leiden.

Chiropractor Jacques Botes zal op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag praktijk voeren. Ook zal hij één keer per maand op zaterdagochtend medepraktijk voeren.

Tine Tilborghs

Tine Tilborghs heeft Belgische nationaliteit en studeerde aanvangkelijk kinésitherapie (de Vlaamse tegenhanger van fysiotherapie) aan de Katholieke Universiteit Leuven. Toen ze later via een familielid in aanraking kwam met chiropractie, besloot ze haar behandelingsaanpak te verbreden en vertrok ze naar Engeland om daar de masteropleiding tot chiropractor te volgen aan de Anglo European College of Chiropractic (AECC) te Bournemouth, Engeland.

Tine voert praktijk op zaterdagochtend.

Yunju Lee

Yunju Lee is in Zuid-Korea geboren maar woonde vóór haar komst naar Nederland, lange tijd in Engeland, waar zij werkzaam was als chiropractor in Leicester.

Mevrouw Lee is in het verleden vaak in Nederland geweest. Ze werd verliefd op dit land en besloot een tijdje geleden dat hier haar plek moest worden.

Mevrouw Yunju Lee komt het team van Chiropractie Leiden versterken om samen met mevrouw Tine Tilborghs de praktijkuren voor kinderen uit te breiden.

Chiropractor Lee’s aandacht gaat uit naar (zwangere) vrouwen, baby’s en kinderen.

Mevrouw Yunju Lee voert praktijk op woensdag, vrijdag en zaterdag.

De diëtiste

Gewicht maar ook ontstekingen spelen een belangrijke rol bij veel aandoeningen en bij het verouderingsproces van het lichaam.

Bij bepaalde klachten zal uw chiropractor bij Chiropractie Leiden u daarom aanraden een diëtiste te raadplegen. Het chemisch aspect van het lichaam is immers tenminste even belangrijk tijdens de behandeling en preventie als de aanpak van biomechanische- en/of neurologische klachten.

Chiropractie Leiden heeft topdiëstistes in huis! Reineke Koldewijn-Erdbrink gelooft echter niet in ‘diëten’ en ‘snelle oplossingen’. Afhankelijk van de indicatie en uw eigen wensen kan zij u begeleiden bij het aanpassen van uw voedingsgedrag om gezonder, vitaler en energieker te worden en te blijven. Daarnaast is ze gespecialiseerd in allergieën.

Reineke Koldewijn-Erdbrink is een diëtiste van deze tijd. Ze handt niet volgens een specifieke ‘schijf’ en zal u ook niet onderwerpen aan het tellen van calorieën. Har aanpak tot voeding is modern en in lijn met de meest recente onderzoeken.

De ondersteuning

Onze behulpzame praktijkondersteuners staan u graag te woord. Bij hen kunt u terecht voor het maken van afspraken, maar ook voor algemene vragen over chiropractie of uw behandelingsverloop.
Allen hebben ruime ervaring in de gezondheidszorg en de dienstverlenende sector. Ze zijn professionals met verstand van mensen.Nieuws

Wat is het verschil tussen fysiotherapie en chiropractie?
Meer informatie

Slaap jezelf gezond.
Meer informatie

Chiropractie Leiden ‘in the spotlight’
Meer informatie

Onze chiropractoren en ondersteuning Maak kennis met ons