Opleiding

Basis Opleiding Chiropractie

Chiropractoren hebben een in het buitenland verkregen academische graad van ‘doctor of chiropractic’. Het gaat om een voltijdse dagstudie van 5 jaar, die mensen opleidt om deze ‘storingen in het zenuwstelsel’ te diagnostiseren en te behandelen. Omdat de titel ‘chiropractor’ in Nederland nog niet wettelijk is beschermd, is het voor u belangrijk dat uw behandelaar zijn opleiding genoten heeft aan een van de erkende colleges.

De ‘keurmerk’ is herkenbaar aan zegel van registratie bij NCA en SCN en als de praktijk een AGB-code bezit. Dit kunt u navragen bij de Nederlandse Chiropractoren Associatie of via uw verzekeraar. Ga naar www.nca.nl of neem telefonisch contact met de NCA op: 0513-412041.

Specialisatie Functionele Neurologische Chiropractie

De functionele neurologische chiropractie is een specialisme binnen de chiropractie. De neurologisch chiropractor heeft zich door een post-academische studie verder verdiept in het functioneren van het zenuwstel.

Het zenuwstelsel kan als dirigent van ons lichaam beschouwd worden. Ons brein verzamelt allerlei informatie van binnen en buiten ons lichaam. Deze informatie wordt naar de hersenen geleid door zenuwbanen waar alles wordt geïnterpreteerd. Eens dat de informatie is verwerkt, kan ons brein het lichaam nauwkeurig en correct aansturen. Zodra er een probleem in het zenuwstelsel ontstaat, is het cruciaal de exacte locatie van het probleem te achterhalen.

Om het probleem te localiseren, zal de neurologische chiropractor vanuit zijn/haar specialisme een grondig neurologisch onderzoek uitvoeren, waarbij de verschillende delen van het zenuwstelsel worden onderzocht. Van het brein, via de hersenstam, het ruggemerg en perifere zenuwen tot aan het betrokken lichaamsdeel.

Met de uitkomsten van specifieke testen komt de neurologisch chiropractor tot een werkdiagnose en zal dan een voorstel doen hoe hij/zij de aanwezige klachten wil gaan behandelen.

Kortom, een post-academische studie in functionele neurologische chiropractie laat de chiropractor toe doelgericht te behandelen en de chiropractische zorg te bieden die bij u past.Nieuws

Waarom het belangrijk is dat ouderen blijven bewegen.
Meer informatie

Chiropractie Leiden ‘in the spotlight’
Meer informatie

Slaap jezelf gezond.
Meer informatie

Wat is het verschil tussen fysiotherapie en chiropractie?
Meer informatie

Events

Uw gezondheid verdient op elk moment uw aandacht. Wij houden onszelf en u graag op de hoogte o.a. door verschillende activiteiten.

Bagage loslaten met Body Mind Release techniek. Dinsdag 14 mei 2024 – 18:45-19:45
Meer informatie