Tarieven & vergoedingen

Vergoedingen

Chiropractie wordt geleidelijk aan steeds beter vergoed, hoewel het o.i. nog beter zou moeten zijn. Vooral als men bedenkt dat m.n. voor rugklachten, chiropractie de meest kost-effectieve behandelingsmethode is. 1)

Het is thans raadzaam uw verzekeringsvoorwaarden na te kijken op de meest recente vergoedingsregeling. De hoogte van uw vergoeding zal namelijk nauw samenhangen met het verzekeringspakket dat u kiest.

Wij hebben onderzoek gedaan naar de vergoedingen voor Chiropractie bij een aantal verzekeraars en een lijst samengesteld aan de hand van informatie verkregen via de telefoon, via patiënten, internet en na inzage van polisvoorwaarden. Voor een overzicht van de landelijke vergoedingen voor 2024 klik hier. Als uw verzekeraar hier niet wordt vermeld, betekent dit alleen maar dat wij niet over deze gegevens beschikken. Het zegt dus niets over de vergoeding voor Chiropractie.

Chiropractie wordt vergoed vanuit het aanvullend pakket. Hiervoor geldt géén eigen risico. U ontvangt dus daarom de volledige vergoeding zoals die in uw zorgpolis vermeld staat. Ook als u nog geen verdere zorg heeft afgenomen.

Belangrijk is dat onze chiropractoren lid zijn van de NCA (Nederlandse Chiropractoren Associatie), geregistreerd bij de SCN (Stichting Chiropractie Nederland) en een AGB-code bezitten. Voor de meeste verzekeraars is dit een vereiste om tot vergoeding over te gaan.

1) Nelson C.F., Metz D., Legorreta A. et al. (2003) : ‘Effects of Inclusion of a Chiropractic Benefit on the Utilization of Healthcare Resources in a Managed Healthcare Plan.

Tarieven 2024

 • Eerste consult volwassen/kinderen: € 126,50
  (Uitgebreid neurologisch- en orthopedisch onderzoek inclusief nodige diagnostische digitale/3D testen. Wanneer uw klachten meteen behandeld kan worden, zullen wij dit ook doen).
 • Vervolgconsult volwassen: € 67,50
 • Vervolgconsult kinderen t/m 15 jaar: €53,75
 • Uitgebreid vervolgconsult volwassenen: € 80,00
  (voor mensen die vanwege de complexiteit van het probleem, een dubbele afspraak ingeboekt moet worden)
 • RightEye® onderzoek 1, evaluatie en training: € 60,00
 • RightEye® vervolgonderonderzoeken en -training: € 35,00
 • Kinetisense® functioneel onderzoek: Euro. 60,00
 • Kinetisense® vervolgonderzoek: Euro. 35,00
 • Wegblijftarief: € 67,50
 • Brafo® test: Euro. 25,00
 • Verslag voor verzekeraar: Euro. 67,50
 • Opvraag en evaluatie diagnostisch onderzoek: Euro. 12,50
 • Kinesiotaping: Euro. 7,50
 • Massage therapie: Euro. 85,00 (eenheid van 60 min.)

Betalingsvoorwaarden

Een consult chiropractie wordt altijd in de prakijk en na afloop van uw consult, per keer voldaan. Dit betekent wél dat u dan ook meteen de bijhorende kwitantie van ons krijgt die u dan direkt naar uw verzekeraar kunt opsturen, zodat vergoeding kan plaatsvinden.

Wij verzoeken onze patiënten de afspraken na te komen of – indien verhinderd – tijdig af te zeggen (tenminste één werkdag van tevoren).Nieuws

Waarom het belangrijk is dat ouderen blijven bewegen.
Meer informatie

Chiropractie Leiden ‘in the spotlight’
Meer informatie

Slaap jezelf gezond.
Meer informatie

Wat is het verschil tussen fysiotherapie en chiropractie?
Meer informatie

Events

Uw gezondheid verdient op elk moment uw aandacht. Wij houden onszelf en u graag op de hoogte o.a. door verschillende activiteiten.

Bagage loslaten met Body Mind Release techniek. Dinsdag 14 mei 2024 – 18:45-19:45
Meer informatie

Spine Screening Clinic. House of Sport Leiden. Woensdag 5 juni 2024 19:00-21:00 uur.
Meer informatie