Dry needling

Wat is het precies? Wat is het verschil met acupuntuur en wie komt hiervoor in aanmerking?
Bij Chiropractie Leiden gebruikt chiropractor Justin Petzer deze therapie als aanvulling op chiropractische behandelingen. De spier wordt hierbij door middel van een speciale techniek aangeprikt. Dit wordt gedaan om de spier snel en langdurig te laten ontspannen.
Anders dan bij acupuntuur, wordt er bij dry neelding een ‘droge’ (dry) naald gebruikt. Er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.
Over het algemeen wordt er bij acupuntuur oppervlakkig verschillende naalden gebruikt die dan ook vrij lang in het lichaam blijven.
Dry needling gebruikt een dergelijke naald en prikkelt de spier even kort op een ‘triggerpoint’(een verkrampt plek in een spier met soms ook referende pijn). ‘Triggerpoints’ ontstaan omdat er een ‘onderliggende’ probleem aanwezig is. Dry needling is één van vele triggerpoint-therapieën die de chiropractor toelaat pijn en stijfheid van spieren aan te pakken, terwijl er verder gewerkt wordt aan het oplossen van de oorzaak die de ‘triggerpoint’ deed ontstaan.
Bij Chiropractie Leiden wordt deze therapie als ‘aanvullend’ gebruikt op de chiropractie behandeling en worden daarom geen extra kosten in rekening gebracht.Nieuws

Waarom het belangrijk is dat ouderen blijven bewegen.
Meer informatie

Chiropractie Leiden ‘in the spotlight’
Meer informatie

Slaap jezelf gezond.
Meer informatie

Wat is het verschil tussen fysiotherapie en chiropractie?
Meer informatie

Events

Uw gezondheid verdient op elk moment uw aandacht. Wij houden onszelf en u graag op de hoogte o.a. door verschillende activiteiten.

Bagage loslaten met Body Mind Release techniek. Dinsdag 14 mei 2024 – 18:45-19:45
Meer informatie

Spine Screening Clinic. House of Sport Leiden. Woensdag 5 juni 2024 19:00-21:00 uur.
Meer informatie