Brafo® meting

“Het is vreemd dat er voor allerlei hulpmiddelen een uitgebreide handleiding is, maar niet voor iets ‘simpels’ als een bril”, schrijft optometrist A. van de Braak.

Terwijl het dragen van een bril lang niet altijd zonder problemen gaat. Zo zien wij in de praktijk dat een bril een behoorlijk impact kan hebben op het functioneren van een persoon. 

Bij mensen die géén bril dragen, kijken allebei de ogen samen naar één punt, maar draagt u een bril dan gaat dit helemaal anders. Want bij het wisselen van kijkrichting en als u een verschil in sterkte heeft tussen rechts en links, wisselt de prismawerking voortdurend tussen beide ogen. Hierbij corrigeren onze oogspieren dit allemaal door de tegengestelde kant op te draaien.

Wat dit in feite betekent is dat ogen steeds in wisselende richtingen moeten kijken ten opzichte van elkaar om niet dubbel te zien. U begrijpt dat dit vermoeiend kan zijn en mede kan dragen tot het ontstaan van allerlei klachten. 

Optometrist A. van de Braak heeft voor deze Brafo-verschillen een systeem ontwikkeld. Wat het ‘Brafo-test’ doet, is het berekent deze verschillen en het laat voor uw persoonlijke brilsterkte zien wat deze wisselingen doen. Het kijkadvies dat uit de test voortvloeit geeft aan hoe u de minste problemen kan verwachten bij het kijken. 

In veel gevallen helpen met klachten als hoofdpijn, vermoeidheid en duizeligheid. 

Bij kinderen zien wij dat een advies om bijvoorbeeld om links of rechts in de klas te gaan zitten, wonderen doet. Omdat als men ‘goed zit’ dit veel minder energie kost en comfortabeler kijkt.

Wenst u hier meer over te weten of wilt u een afspraak maken?. Neem contact op.



Nieuws

Een betere houding, minder klachten én soepele gewrichten dankzij de chiropractor.
Meer informatie

Waarom het belangrijk is dat ouderen blijven bewegen.
Meer informatie

Chiropractie Leiden ‘in the spotlight’
Meer informatie

Slaap jezelf gezond.
Meer informatie

Wat is het verschil tussen fysiotherapie en chiropractie?
Meer informatie