Kinetisense® houdings- en bewegingsanalyse

Kinetisense® is de wereldleider op het gebied van ‘motion-capture’ technologie en heeft de meest geavanceerde 3D motion tracking software die vandaag beschikbaar is. Hiermee kunnen wij de houding, bewegingsuitslag en functionele bewegingen van de patiënt onmiddellijk in realtime analyseren. We zijn trots dat wij als een van de eerste chiropractiepraktijken in Nederland dit apparatuur in gebruik hebben.

Bij Chiropractie Leiden gebruiken we Kinetisense® als een digitaal evaluatiesysteem. Geavanceerde technologie maakt 3D-foto’s van uw bewegingen en uw houding. Dit helpt ons probleemgebieden te identificeren en in kaart te brengen, om op een objectieve manier uw voortgang binnen het behandelingstraject te kunnen volgen. De rapportage wordt gebruikt om de therapie nog nauwkeuriger op uw behoeftes af te stemmen en de prestaties te verbeteren.

Kinetisense 3D Posture is een softwareprogramma dat is ontworpen om de houding te analyseren en te kwantificeren. Het systeem meet uw stand, interpreteert de gegevens en produceert een gedetailleerd 3D-houdingsrapport. De digitale identificatie van kleine asymmetrieën kan soms ertoe leiden dat de chiropractor de klinische behandeling besluit aan de passen. Bij een herevaluatie kan een digitale Kinetisense® opname juist de bereikte resultaten van een behandelingstraject objectief bevestigen. 

Het Kinetisense®-systeem gebruikt hiervoor 48 punten op het lichaam met behulp van 3D-sensoren en sluit hiermee uit elke vorm van ‘subjectieve beoordeling’.

Met het gebruik van enkele naar voren gerichte sensoren identificeert Kinetisense® de relatie tussen de vlakken en gewrichtsposities in het lichaam. Chiropractoren kunnen deze gegevens gebruiken om hun patiënten te begeleiden en een zo effectief mogelijk behandelplan te ontwikkelen.

Tenslotte maakt de Kinetisense® rapportagefunctie het eenvoudig om meerdere testmomenten met elkaar te vergelijken en de voortgang van behandeling samen te beoordelen.Nieuws

Waarom het belangrijk is dat ouderen blijven bewegen.
Meer informatie

Chiropractie Leiden ‘in the spotlight’
Meer informatie

Slaap jezelf gezond.
Meer informatie

Wat is het verschil tussen fysiotherapie en chiropractie?
Meer informatie

Events

Uw gezondheid verdient op elk moment uw aandacht. Wij houden onszelf en u graag op de hoogte o.a. door verschillende activiteiten.

Bagage loslaten met Body Mind Release techniek. Dinsdag 14 mei 2024 – 18:45-19:45
Meer informatie

Spine Screening Clinic. House of Sport Leiden. Woensdag 5 juni 2024 19:00-21:00 uur.
Meer informatie